Lupasin jossain vaiheessa jotain ruokateemalla laittaa, joten täältä pesee. Nää molemmat on sitä kaikkein perinteisintä, toisaalta musta herkullisinta kotievästä mitä olla voi.

 

Kuvassa broilerpastalaatikko, joka on meitin perheen jämäruokakunkku. Monesti kanasta - kokonaisena grillatusta tai muutoin - jää osa syömättä, mä "repostelen" lihat irti, purkkiin ja pakkaseen. Sitten kun ei muuta oo, otan broilerit pakkasesta, keitän pastan ja heitän ne sekaisin. Lisäksi laitan joukkoon kaiken mahdollisen, mitä löydän - maissia, aurajuustoa, sulatejuustoa (etenkin valkosipulimaustettu on nam!), herneitä... sitten maustan reilulla ripauksella curryä, paprikaa, basilikaa ja koko sotku vuokaan. Päälle kaadan munamaitoa (nimensä mukaisesti munia ja maitoa) pilkon tomaatit (jos löytyy) ja sitten juustoraastetta (jostain kuivahtaneesta kannikasta yleensä...) ja reilu½ tuntia liki 200 astetta ja NAM! Eiku syömään...

Ja tässä toinen oikeen extraperinne herkku, mansikkakiisseli. Toteutettu ihan perinteisin menetelmin omakeittosesta mehusta ja pakastemansikoista - erityisen hyvää kermavaahdolla, mutta uppoaa kyllä ilmankin. :)