Blogissani oleva jäätävä hiljaisuus johtuu pitkälti siitä, että olen hurjasti tehnyt töitä kakkostehtaallani eli me&i vaatteiden parissa....www.meandi.fi osoitteessa löytyy enemmän siitä. Mutta kyllä elämässä on onneksi tilaa muullekin. Dokumentoinnille vähemmän. Toisaalta nyt viettäessäni Reetan kanssa kotipäivää korvatulehduksen vuoksi on helppo. Vetää yhteen...  Pidin tuossa maaliskuulla me&i kutsut kotonani ja intouduin erään kutsujani emännöineen kotitalousopettajan innottaman kokeilemaan aivan uusia kokkauksia. :) tässä tuloksia...

 

Saaristolaislimppu

1 l piimää

75 g hiivaa

2½ dl siirappia

3 dl kaljamaltaita

3 dl ruisjauhoja

2 tl suolaa

10 dl vehnäjauhoja

Piimä lämmitetään, muut aineet sekoitetaan joukkoon. Annetaan nousta 1½ tuntia, jonka jälkeen taikina jaetaan kolmeen 1½ l leipävuokaan. Paistetaan 175 asteisessa uunissa 2 tuntia. Puolivälissä voidellaan siirappivedellä. Parhaimmillaan seuraavana päivänä. :)

Pekoni-aurajuustosalaatti

1 pkt pekonia

jäävuorisalaatti

1 pkt salaatti mix

paprika

sipuli

Aurajuustoa

kurkkua

pähkinöitä

Pilko pekoni palasiksi ja paista rapeaksi pienellä lämmöllä. Paloittele salaatit, kurkku ja sekoita. Ruskista sipulisiivut ja paprika siivut. Sekoita aineet keskenään, murustele Aurajuustoa päälle. Sekoita kevyesti. Paahda pähkinöitä ja tarjoa rinnalla. :) Toimii upeasti heti tarjottuna hieman lämpimänä tai kylmänä myös.

Tiikerikakku (äidin ohjeella)

 200 g voita

2½ dl sokera

3 munaa

1 dl kermamaitoa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi, munat vatkataan joukkoon, jonkä jälkeen vuorotellen kuivat aineet ja kermamaito. Värjää 1/3 taikinasta kaakaolla ja kaada vuokaan. Ensin vaaleaa sitten tummaa ja jälleen vaaleaa. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Tuorejuustokakku

100 g noin keksejä muruina

n. 50 g sulaa voita

1 prk Floravanilja tms. vaahtoutuva vaniljakastike

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

4 liivatelehteä

2-3 rkl vahvaa kahvia

loraus sitruunamehua

kourallinen Mariannerakeita

1 tl vanilja sokeria

Tää on mun lemppareita. Ohje on ohjeellinen (vetäisen hatusta usein tämän).... Keksit murskataan ja sekoitetaan sulaan rasvaan ja painellaan irtopohjavuokaan (Tupperware on tässä kyllä ihan huippu!). Laitetaan täyttöön teon ajaksi jääkaappiin vetäytymään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Täytteeseen vatkaa ensi vaniljakastike vaahdoksi, sekoita tuorejuusto sekaan. Mausta maun mukaan sitruunalla, rakeilla tms. Tässä saa olla luova - mikään ei mee pieleen :) Kiehauta kahvi ja sulata "rutistetut" liivatelehdet kahvissa. Vatkaa täyteseokseen nauhana ja levitä täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vähintään yönyli, Voit pakastaakin - eli mainio kakku tehdä valmiiksi julia varten. Korstelu ois kiva, mutta en viimeks ehtinyt sitä...

Bisvuit cake (kotitalousopen resepti tämäkin :) )

500 g suklaata

225 g voita

1 tlk condensed milk (kondensoitu/makeutettu maito)

350 Digestive keksejä

(4 rkl Baileys)

Suussasulava ja Ah! niin helppo. Sulatetaan voi ja sit suklaa siihen kuumaan voihin. Serkoitetaan kondensoitu maito ja lopuksi hieman rikotut keksit ja laitetaan vuookaan. Jääkaappiin yön yli ja sitten lautaselle. Itselle tän kakun irrottaminen vuu'asta on ollut se haaste. Silikoninen vuoka toimisi todennäköisesti paremmin - itsellä ei sellaista ole. Tomusokeria päälle ja MAISKIS!!! HiRRRwwweeen ihanaa!!!

 

Cookies

150 g tummaasuklaata

250 g voita

2 dl fariinisokeria

½ dl sokeria

1 lt suolaa

2 kanamunaa

150 g rouhittua tummaa suklaata

6½ dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

Tätähän en osannut tehdä ohjeen mukaan. Kuvan keksit olivat kerrassaan kamalia ja  niistä puuttui ainakin molemmat sokerit... Mietin juuri että saattoi olla vaje myös leivinjauheen suhteen. Oikein toteutettuna nää on varmasti mainioitaa, joten palaan näihin vielä tuonnempana.

Tarjottavana oli muuten vielä mokkapaloja, joista en älynnyt ottaa kuvaa... ;)